Black Friday har for alvor vundet indpas i danskerne

De fleste danskere kender i dag til betegnelsen ”Black Friday”. På få år har begivenheden vundet stort indpas i danskernes bevidsthed. Det betyder at danskerne forbereder sig til Black Friday og på denne dato går på udkig efter de bedste tilbud. Nedenfor kan du læse mere om baggrunden for handelsbegivenheden, hvordan du sparer penge samt hvordan du finder de bedste tilbud uden at lade dig rive med.

En amerikansk opfindelse

Black Friday stammer oprindeligt fra USA og ligger altid fredagen efter Thanksgiving, som ligger 4. torsdag i november måned hvert år. I USA bruges højtideligheden til at sætte gang i julesalget og booste salget generelt. Dagen er en af de travleste handelsdage i USA henover året. Ordet Black Friday er opstået for at beskrive det store virvar af mennesker og trafik der opstod dagen efter Thanksgiving, hvor folk havde haft fri.

Black Friday begyndte for alvor at slå igennem i Danmark i 2015, hvor salget ligeledes slog alle rekorder, som største handelsdag.

Spar penge på julegaverne

Black Friday er en god anledning til at spare en masse penge. Da begivenheden ligger tæt på julemåneden er det ligeledes en god anledning til at få købt sine julegaver og dermed spare penge, eller få mere for pengene. Julegaveindkøb kan være dyre og er derfor en fornuftig post at spare på.

Find de bedste tilbud

Allerede op til Black Friday begynder butikkerne at reklamere for de tilbud de har på selve dagen. På denne måde kan du danne dig et indtryk af, hvor du finder de bedste tilbud og hvor meget du kan spare. Kø-tilbud findes både i de fysiske og i de online butikker. Mange kan se fordelene ved at handle online og hele den fleksibilitet der ligger i det. Det betyder nemlig at du ikke behøver tage fri for arbejde for at få fingrene i de bedste tilbud, men kan gå online i frokostpausen og gøre et godt kup.

Ligeledes kan du være i kø foran computeren hjemmefra i sofaen fremfor at stå i kø ude foran en butik i kulden, sammen med en masse andre. Tilbuddene på Black Friday spænder bredt og giver dig mulighed for at spare mange penge.

Lad dig ikke rive med

Selvom der er en masse gode tilbud på Black Friday, er det samtidig vigtigt at man ikke lader sig rive med af stemningen. Det kan være en god idé at forberede sig op til Black Friday ved at opliste de ting du skal have købt, samt holde dig til denne liste. Ellers kan man hurtigt ende op med en masse ting man ikke har brug for, samt have brugt flere penge end man ellers ville, hvilket gør formålet nyttesløst.

Hold derfor fokus på de tilbud du vil gøre brug af og som skaber værdi for dig i dit liv. Det kan fx være julegaverne til familien, der skal på plads uanset hvad, specifikke ting du mangler eller lignende. Lad være med at lade sig rive med af irrationelle køb uden formål.